Kasvatuskissat – breeding cats

Zydroji feja*LT Faina, FainaFaina
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 1.7.2012
Emo/Dam: Aktia Jovilga*LT
Isä/Sire: LV*Sapphire Twilight Foma
Kasvattaja: Eleonora Kasparavicinè (WCF)
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

Faina on tuontityttö Liettuasta. Tytöllä on käsittämättömän hieno luonne. Hän on rohkea, reipas, avoin, leikkisä, kaveri kaikkien kanssa ja todella aktiivinen. Faina tykkää leikkiä paljon ja omien ihmisten syli ja kainalo on myös tärkeä paikka. Fainalla on huippulaatuinen pehmeä turkki. Tytöllä on kauniit isot avoimet korvat ja erittäin kauniin muotoiset silmät. Silmien väri ei ole paras mahdollinen, mutta siitä kuitekin muodostui parempi mitä pentuna aavistelin. Fainalla on pitkä kaunis vartalo ja pitkä häntä. Nenässä on pumpppi, mutta nenä on oiennut kun Faina on kasvanut. Fainalla on myös kaiunis ilme. Faina on kasvatettu WCF kattojärjestön alla ja edustaa enemmän WCF standardia kuin FIFe standardia. Näissä standardeissa on pieniä painotuseroja. Faina on kaunis, lupaava, huipppuluonteinen tyttö ja on ollut ilo saada hänet kasvatukseeni. Faina asuu Teijan ja Juhan luona sijoituksessa.

Faina on saanut yhdet pennut loppuvuodesta 2013.

Sukutaulu – Pedigree

 

FI*Inkilee Miss Farkku-Suomi, SaimaSaima 1
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 19.12.2012
Emo/Dam: FI*Inkilee Punakaneli
Isä/Sire: FI*NorthernBlue Jungle Boy
Kasvattaja: Kaisa Kinnarinen
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

Saima on Iineksen tytär ja saanut ulkonäkönsä sekä äidiltään että isältään. Saima on kaunis neitonen, joka tuntuu vain kaunistuvan kasvaessaan. Silmät ovat isot ja upean väriset, pää on luustoltaan hieno, kulma on muodostunut koko ajan vahvemmaksi ja leuka on ihan sopiva. Saimalla on pitkä vartalo, mutta omaan makuun se saisi olla ehkä hieman pidempi ja elegantit jalat. Tyttö on luonteeltaan kultaa, avoin, reipas ja rohkea sylikissa. Leikkiä ja aktiivisuutta piisaa.

Saima asuu Turussa Eijan luona sijoituksessa.

Sukutaulu – Pedigree

 

FI*Inkilee Clepatra the Alchemist, SohviFausta kuva pieni
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 14.11.2013
Emo/Dam: CH Hana-Bi Kätketty kukka
Isä/Sire: S*Grrr Orchis Neotinea Ustulata
Kasvattaja: Kaisa Kinnarinen
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

 

Sohvi on viimeisimmästä kotonani kasvaneesta pentueesta ja siksi hyvin spesiaali tyttö minulle. Sohvi on klassinen skandinaavinen kaunotar, joka on jo nuoressa iässä sulattanut minun sydämen sekä ulkonäöllään että luoteellaan. Suloinen ja välitön tyttö, ihmisrakas höseltäjä ja kaunis sellainen. Sohvilla on kauniit pääs piirteet, kulma on nuoresta iästähuoimatta jo muodostumassa. Silmät ovat isot ja vihreät ja korvat suuret ja avoimet. Sohvilla on kaunis pitkä vartalo ja hyvin sininen turkki.

Sohvi asuu Katjan ja Jannen luona Porissa.

Sukutaulu – Pedigree

 

FI*Inkilee La Grande Dame, LunaLuna jr pieni
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 17.12.2013
Emo/Dam: Zydroji feja*LT Faina
Isä/Sire: GIC Hana-Bi Timur
Kasvattaja: Kaisa Kinnarinen
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

Luna on Fainan ensimmäisestä pentueesta, kaunis ja suloinen tyttö. Luna on perinyt äitinsä upeanmuotoiset silmät ja toivottavasti silmien väri tulee olemaan parempi kuin äidillä. Luna on vahvakroppainen ja lihaksikas tyttö ja toivon, että tytöstä kasvaisi isohko, mutta silti siro ja elegantti. Lunalla on isot korvat, mutta korviin kaipaisin hieman lisää avoimuutta. Pään luusto on lupaava ja kulmaa on nähtävissä vaikka tyttö on vielä nuori. Lunalla on hyvä leuka. Kroppa on pitkä ja turkki lyhyt ja erittäin pehmeä. Luna on luoteeltaan utelias, reipas ja rohkea tyttö. Meno on välillä kotona hurjaa ja nyt kesällä lasitetty parveke on ehdoton suosikkipaikka.

Luna asuu Sannin ja Miron luona sijoituksessa Raisioissa.

Sukutaulu – Pedigree

 

valiviiva

Lemmikit – Castrated cats

FI*Inkilee Huvitus, Hupu
Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 18.11.2011
Emo/Dam: PR IC FIN*Hana-Bi Inari
No Kami
Isä/Sire: Muskatz’s Allegro Maestoso
Kasvattaja: Kaisa Kinnarinen
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

Voi sanoa että Hupu valitsi jäädä meille. Tämä poika on sellainen sydäntenmurskaaja että loputa meillä ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin jättää Hupu kotiin. Ehkä jokaisella kasvattajalla on se yksi kissa joka vain kaivaa sellaisen pesän sydämeen että se ei sieltä repimälläkään lähde pois. Ehkä jokaisella kasvattajalla on se pikkukollimoodi, että kaiken järkeilyn ja tahtomisen jälkeenkin järki häviää 100-0. Näin siis Hupu jäi meille. Hupu on mahtava poika. Uskomattoman rento luonteeltaan, tätä tyyppiä ei maailman murheet paina sitten yhtään. Jätkä tulee jokaista vierasta ovelle vastaan häntä pystyssä. Mitään ei pelätä ja imurikin on vain vähän erikoinen ja kovaääninen lelu. Leikkiä piisaa niin ihmisleikittäjien kuin lauman muun väen kanssa. Kesken leikin voi vaikka köllähtää mamma Inarin ja “varamamma” Daisyn väliin putsattavaksi. Tytöt tekevät työtä käskettyä ja toinen putsaa toisesta päästä ja toinen toisesta ja Hupu purisee tyytyväisenä. Onnellinen, huoleton, ihana kissa. Hupu vain on Hupu. Eikö nimikin jo kerro kaiken?
Hupulla on kauniit suuret vihreät silmät ja jo nuoresta iästä asti päässä on olleet komat kollipojan linjat. Päässä on runsaasti leveyttä, korvat ovat avoimet, mutta ne ovat vähän pienet Hupun massiiviseen päähän verrattuna. Hupu on kasvattanut hienot kollinposket, joita minä rakastan. Nenä on lähes suora, leuka vahvahko ja kulma on kehittynyt koko ajan paremmaksi ja päälaki litistynyt. Aika on tehnyt hyvää. Vartalo voisi olla pidempi, mutta se on vahva, lihaksikas ja voimakas kuten kollipojalla kuuluukin.

Hupulla on kaksi pentuetta: yksi Bessemjanka’s kissalassa ja yksi Sini-Ihmeen kissalassa.

Sukutaulu – Pedigree

FI*Hana-Bi Kätketty kukka, Daisy
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 18.5.2010
Emo/Dam: PR IC FIN*Hana-Bi Inari No Kami
Isä/Sire: S*Catullus’ Blå Boris
Kasvattaja: Marianna Ripatti
Omistaja: Kaisa Kinnarinen

Daisy ihana, kotona rohkea, suloinen ja rakastava tyttö. Daisy on vilkas tapaus, jolle mikään leikin määrä ei tunnu olevan riittävä. Ja jos leikkiin ei löydy aikaa, niin tyttö parkkeeraa syliin ja asettuu siihen makoilemaan. Daisy on oikea ihmisen kissa ja hän rakastaa ihmis- että kissaperhettään. Daisy on fyysisesti hyvin taitava, tyttö hyppii, pomppii, leikkii ja kiipeää ihan miten haluaa ja kykenee pääsemään aivan jokaiseen haluamaansa paikkaan. Ilmeisesti hyvä fysiikka periytyy äitilinjan puolelta, sillä Inarissa nähtävissä samaa fyysistä lahjakkuutta. Ja kun Daisy on paikalla niin kehräystä ei kotiväeltä puutu, ihana huriseva kissa. Ulkonäöllisesti tytön parhaat puolet ovat suuret, kauniit ja avoimet korvat, kauniinmuotoiset, isot silmät, joissa on kaunis syvänvihreän väri, sekä kaunis, pitkä vartalo ja pitkä häntä. Daisylla on erittäin elegantit jalat, jotka päättyvät kaunismuotoisiin tassuihin. Profiili ja kulma ovat kehittyneet hienosti kasvun myötä ja päälaesta on tullut litteä ja kulma terävöitynyt. Tytöllä on kaunis ilme. Turkki on keskisininen ja siinä on kaunis tippaus, turkki on rakenteeltaan pehmeä.

Daisy on saanut kaksi pentuetta: lopputalvesta 2011 Marianna Ripatin Hana-Bi kissalalle ja vuoden lopussa 2013 omalle Inkilee-kissalalleni.

Sukutaulu – Pedigree

 

IC FIN*Hana-Bi Inari No Kami, Inari
Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 7.5.2008
Emo/Dam: CH FIN*Hana-Bi Yemajá Lukumi
Isä/Sire: S*Grrr Chili Red Torpedo
Kasvattaja: Marianna Ripatti

Inari on perheen prinsessa ja kuningatar. Mamman kissaksi tunnustautuva tyttönen on luonteeltaan lempeä ja huomionkipeä vaikkei mikään sylikissa olekaan. Kehräystä riittää vaikka muille jakaa ja nenä tykätään puskea lyttyyn, niin paljon rakastetaan. Inarissa yhdistyvät kauniisti skandinaaviset kissat ja amerikkalaiset linjat – Inarin emo että isä ovat ulkonäöltään skandinaavisia venäjänsinisiä joilla on takanaan myös amerikkalaisia kissoja ja tukoksena on syntynyt kaunis Inarimme. Inarilla on mielestäni todella kaunis pää, jonka “ydin” ovat isot kauniit vihreät silmät. Inarilla on erittäin lyhyt nenä, hyvä kulma ja leuassakin löytyy riittävää vahvuutta. Korvat ovat sopivan kokoiset ja kauniin avoimet. Turkki tiheä ja lyhyt ja siinä on kaunis hopea. Inarin vartalo saisi olla hieman pidempi ja kissa saisi olla hieman suurempi, mutta silti kokonaisuutena hän on suurenmoinen ja kaunis skandinaavista tyyppiä edustava venäjänsininen. Inari on saanut kaksi pentuetta: keväällä 2009 Marianna Ripatin Hana-Bi -kissalalle ja lopputalvesta 2011 omalle Inkilee kasvattajanimelleni.

FAQ Inari
Sukutaulu – Pedigree

 

GIP IC FIN*Hana-Bi Estrade Burton DVM, Leevi
Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 3.11.2007
Emo/Dam: FIN*Hana-Bi Fidelia
Isä/Sire: CH Tyuda’s Taivas
Kasvattaja: Marianna Ripatti

Leevi on rento jätkä, joka ei turhasta hätkähdä. Ihana herttainen poika joka häslää ja säätää aina tarvittaessa. Leevi on meidän “ja man!” jolle kelpaa mitkä vaan kunhan rakkaat ihmiset ovat riittävän lähellä. Leevi saapui taloon Killin kaveriksi, koska Killi-herra kaipasi yli kaiken kissakaveria. Leevi on sekoitus skandinaavista kissaa ja amerikkalaisia linjoja. Äiti on kaunis skandinaavi ja isä amerikkalaislinjainen kissa. Leevi on ulkomuodoltaan selkeä hybridi. Poika on kropaltaan pitkä ja jalat ovat korkeat, olemus on amerikkalaistyyppisesti hieman ylielegantti. Leevissä on kuitenkin voitolla skandinaavisen kissan piirteet. Päässä on hyvät linjat ja siitä löytyy kulma, päälaki on litteä, nenä on lähes suora ja pään kokoon suhteutettuna pituudeltaan ok. Leuka saisi olla vahvempi ja korvien asento hieman pystympi. Korvat ovat suuret ja avoimet. Leevin turkki on sävyltään keskisininen ja siinä on hyvä hopea. Turkki on rakenteeltaan hieman ohut ja lättänä. Leevi on isä kahdelle pentueelle, yhdelle Hana-Bi -kissalassa ja yhdelle pentueelle Starstruck’s -kissalassa.

FAQ Leevi 
Leevi – ikuinen pikkupoika 
Sukutaulu – Pedigree

valiviiva

S*Grrr Chili Red Torpedo, Killi
Sukupuoli: uros
Syntymäpäivä: 21.2.2007
Emo/Dam: CH A Flashpaw’s To My Delight
Isä/Sire: IP IC S*Tsaritzas Reno
Kasvattaja: Anna Saverstam, Ruotsi

Killi on meidän ensimmäinen kissamme. Ensimmäinen venäjänsininen rakkaus ja siksi hänellä on hyvin erityinen paikka sydämessämme. Muistan kuinka olimme päättäneet kissan hankkimisesta, mutta ajan ei pitänyt olla vielä ja sitten näimme Killin kuvan Suomen venäjänsinisten sivuilla. Siellä hän killitti kuvassa ja etsi sijoituskotia. Meidän Killi! Killi on iso ego, mutta pohjimmiltaan lempeä luonne. Killi tykkää tasapainoisesta elämästä ja hyvästä ruuasta. Killi on sekoitus ruotsalaista ja amerikkalaista kissaa. Isän ruotsalaisuus on Killissä kuitenkin näkyvämpi piirre ulkonäössä ja äidin puolen amerikkalaiset linjat eivät tule esille niin paljoa. Killin isän Renon kasvattaja Eva Nilsson sanoikin Killin nähdessään, että tämä on kuin mini-Reno. Killillä on upea skandinaavinen pää, jossa on hienot linjat ja pitkä tasainen päälaki ja hyvä kulma. Nenä on melko suora, mutta leuka voisi olla vahvempi. Silmät ovat isot, kauniin muotoiset ja vihreät. Killillä on pitkä kaunis kroppa. Turkki on todella tiheä, paksu ja samettinen ja siinä on kaunis sininen väri ja hyvä hopea. Killi on tyypiltään skandinaavinen, elegantti ja melko raskasrakenteinen kissa, meidän kodin kaunistus. Killillä on isänä kadelle pentueelle FI*Hana-Bi sekä FI*Northernblue -kissalassa.

Killin omistavat Mira ja Kristian, joiden luona Killi viettää maailman parhaita kissanpäiviä.

FAQ Killi 
Killi the Kolli 
Sukutaulu – Pedigree

 

FI*Inkilee Punakaneli, Iines

Sukupuoli: naaras
Syntymäpäivä: 18.11.2011
Emo/Dam: PR IC FIN*Hana-Bi Inari No Kami
Isä/Sire: Muskatz’s Allegro Maestoso
Kasvattaja: Kaisa Kinnarinen
Kuva: Merja Mäkinen, Albergan kissala

Iines on esimmäisen pentueeni tyttö, joka asui sijoituksessa Merjan luona. Tytössä on paljon kauniita piirteitä: leveä pää, isot avomet korvat, vihreät mantelinmuotoiset silmät ja erittäin lyhyt ja tiheän tuntuinen pehmeä turkki. Kroppa on pitkä ja kaunis ja mittasuhteiltaan tyttö on hieno venäjänsininen. Iineksen profiili ei ole täydellinen, mutta ajan kanssa siitä on tullut oletettua parempi. Nenä on suoristunut, vaikka viivasuora se ei olekaan ja päähän on muodostunut kulmaa tytön kasvaessa. Iineksen leuka on heikko, mutta se ei menoa haittaa, mutta tytön muut hyvät piirteet peittoavat “heikkoudet”.

Parasta Iineksessä on luonne. Tyttö rakastaa Merjaa ja jos sylihetkiä on jäänyt puuttumaan niin IInes tulee ja ilmoittaa asiasta ja kömpii syliin purisemaan ja leipomaan. Merja kuvailee Iinestä avoimeksi ja vilpittömäksi luoteeksi joka rakastaa ehdoitta ja näyttää tunteensa. Ihana ihana IInes.

Iines on saanut yhden pentueen Inkilee kissalaani, meidän ihanat Missi-tytöt. Merjan sanojen mukaan äitiys ja pentuaika olivat Iineksen elämän parasta aikaa. Iines oli upea emo ja tämä tyttö todella rakasti äitinä oloa. Iines on siirtynyt Merjan omistukseen ja tulee saamaan toiset pennut Merjan Albergan kasvattajanimelle.

Sukutaulu – Pedigree