Pennunostajan tietopaketti

Ennen haavelua kissanpennun hankinnasta on hyvä miettiä miksi kissan haluaa, mitä lemmikiltä toivoo ja onko valmis lemmikin tuomaan elämänmuutokseen, sillä väistämättä lemmikin omistaminen tuo erilaista vastuuta, vastuuta uudesta perheenjäsenestä.

Kissa on pitkäikäinen eläin ja sen hankinnan tulee perustua harkintaan, ei hetken mielijohteeseen. Kissa on sosiaalinen ja verrattaen helppohoitoinen lemmikki, mutta voidakseen hyvin kissa vaatii päivittäistä huolenpitoa ja seuraa. Rakastava ja turvallinen koti on tärkeä osa kissan hyvinvointia.

Ennen kissan hankintaa on hyvä miettiä läpi ainakin seuraavat asiat:

 • Onko perheen jäsenillä eläinallergioita? Onko koko perhe mukana lemmikin hankinnassa?
 • Oletko valmis huolehtimaan kissasta koko sen eliniän, jopa 15-20 vuotta?
 • Onko kissalle hoitaja tai hoitopaikka muun perheen matkojen ajaksi?
 • Oletko varautunut yllättäviin eläinlääkärikuluihin äkillisen sairauden tai loukkaantumisen sattuessa?  
 • Oletko huomioinut, että lemmikki näkyy ja kuuluu kodissasi kaikin tavoin? Huonekaluihin voi tulla kynnenjälkiä, koriste-esineet rikkoutua tai päätyä kissasi leluiksi ja huonekasvit saattavat joutua pikku puutarhurin muokkaamisen kohteiksi tai loikkaamalla olkapäälle lempipaitasi tuhoutuu.

Vaikka kasvatuskissat ovat testattuja ja terveeksi todettuja, voi kissa kuitekin sairastua tai loikkaantua. Kasvatuksessani pyrin rodun tereveyden ylläpitämiseen, mutta kasvattajana ei voi taata että yksittäinen kissa ei tule sairastumaan. Kuten me ihmisetkin, voi kissakin sairastua yllättäen ja vakavasti ja sairas kissa vaatii hyvää asianmukaista hoitoa. Yllättävät eläinlääkärikäynnit voivat olla kalliita ja niihin on hyvä varautua jo etukäteen. Suosittelen pennun ostajalle elänlääkärikuluvakutusta.

Haluan tavata kaikki pennuista kiinnostuneet. Ennen pennun varaamista periaatteenani on, että perheen pitää nähdä pennut, emo ja koti jossa pennut kasvavat. Paras mahdollinen koti on minulle kaikista tärkein asia ja pennun varaaminen perustuu 

Inkilee-kasvatuskissat on testattu FeLV, FIV ja microsporum canis negatiivisiksi. Lisäksi kissojen silmät tutkitaan silmäpeilauksen avulla PRA:n ja HC/katarakta (perinnöllinen kaihi) varalta.Pennut kasvatetaan rakkaudella ja ne ovat meille perheenjäseniä. Kissat pääsevät koko asuntoon ja tutustuvat muihin kissoihimme ja ovat mukana normaalissa perheen arjessa äänineen ja eloineen. Myös sijoituskodeissa kissat kasvatetaan Inkilee-kissalan periaatteiden mukaisesti. Olen mukana sijoituskodin arjessa aina tyttökissan astutuksesta pentujen syntymään ja luovutukseen asti. Pentujen kanssa vietetään runsaasti aikaa ja niitä käsitellään paljon. Kissat ovat VAIN sisäkissoja ja mahdollisen ulkoilun tulee tapahtua valvotusti valjaissa tai kissatarhassa. Kissanpennut luovutetaan 14–15 viikon ikäisinä.

Inkilee kissalasta saat:

 • rekisteröidyn, yhteen tai kahteen kertaan (sopimuksen mukaan) rokotetun, mikrosirulla tunnistusmerkityn, madotetun, eläinlääkärin tarkastaman venäjänsinisen kissan pennun
 • sisäkissan
 • kirjallisen ja suullisen tietopaketin pennun ruokinnasta, kasvusta, kehityksestä ja terveydenhoidosta ja muista hoito-ohjeista
 • kasvattajan 24/7 tuen – mikään asia ei ole liian pieni kysyttäväksi
 • pentupaketin, joka sisältää pennun lempileluja ja ruokaa
 • Suomen Venäjänsiniset ry:n jäsenyyden (yksi vuosi), jos ei vielä ole jäsen 

Minulle on tärkeintä, että kissanpentu saa vastuuntuntoisen, rakastavan ja turvallisen kodin, jossa kissa saa viettää kissanpäiviä koko loppuelämänsä ajan. Kissanäyttelypakkoa ei ole, toki lupaavalle pennulle olisi kiva saada satunnaisesta näyttelytyksestä kiinnostunut koti, mutta vaatimus se ei ole. Jos kuitenkin kiinnostut kissanäyttelyistä, niin opastan mielelläni mukaan kissanäyttelymaailmaan.

Kasvattajana olen kiinnostunut myös pennut myöhemmistä vaiheista uudessa kodissa ja otan mielelläni kuulumisia vastaan. Sähköpostia ja kuvia vain tulemaan! Lisäksi käyn mielelläni kylässä katsomassa kasvattejani silloin kun siihen on mahdollisuus.

Kissanpentua harkitessasi ota rohkeasti yhteyttä. Kotimme on avoinna ja meille sa tulla käymään katsomaan kissojamme ja tutustumaan rotuun. Käyminen ei automaattisesti tarkoita kissan hankkimista eikä velvoita sinua eikä minua mihinkään. Haluan tavata kaikki pennunostajat ja toivon että mahdollisuuksien mukaan uusi perhe kävisi katsomassa pentuja useamman kerran.

Kissojen hyvinvoinnin takia en halua pitää kotona liian suurta kissalaumaa ja siksi sijoitan kissoja. Sijoituskodille on tarvetta, vaikka välttämättä jokaisesta pentueesta kissaa ei sijoitukseen menisikään. Jos sijoituskissa kiinnostaa, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Sijoitusnaaraalla tarkoitan kissaa, joka elää ja kasvaa sijoitusperheessä ja on heidän perheenjäsenensä. Sopimuksen mukaan kissalla tehdään yhdet tai kahdet pennut, jotka syntyvät ja kasvavat sijoitusperheessä. Pyrin ensisijaisesti tekemään yhden pentueen sijoitussopimuksia. Kasvattaja on vastuussa kaikista kasvatukseen liittyvistä käytännön asioita. Kissan normaalit elinkulut ja rokotukset kuuluvat sijoitusperheelle, mutta kaikki kasvatukseen liittyvät kustannukset, kuten siitos- ja astutusmaksut, jalostustestit, pentuihin liittyvät kulut ja emon tiineyden ja pentujen aikaiset ruokakulut kuuluvat kasvattajalle. Sijoituskoti maksaa pennusta pantin (noin puolet myyntihinnasta), joka palautetaan kun sijoitussopimus on täytetty ja tällöin kissa siirtyy sijoituskodin omistukseen. Myös uroksia voidaan sijoittaa.